سوربیتان استئارات

این ماده محصول کشور مالزی و یکی از مواد اولیه پرمصرف در صنایع آرایشی بهداشتی میباشد.

این مواد دانه های کرم رنگ جامدی هستند که از واکنش سوربیتول و استئاریک اسید (از روغن سبزیجات) به دست آمده است.

این بدون بو و تقریبا در الکل قابلیت انحلال دارند اما در روغن و آب نامحلول اند.

مقدار صابون این ماده 157-147 و HLB=4.7 میباشد.

زمانی که این ماده با polysorbate 60 یا 80 ترکیب شود،پایدار است(از این ترکیب  برای پارافین و واکس و کارنابوآ استفاده میشود.) و باعث تغلیظ ماده شده و عامل پاششی (تفرق) است.

غلظت مورد استفاده از این ماده 5-1% میباشد و قثط برای استفاده خارجی است.

این ماده در کرم ها،لوسیون ها، تمامی محصولات Make-Up ، پمادها،ضد آفتاب،فرمالیسون ضد پیری و در محصولات غذایی استفاده میشود.

این ماده به دلیل خاصیت مرطوب کنندگی که دارد برای پوست های خشک مناسب است و از پوسته پوسته شدن پوست جلوگیری میکند و همچنین به دلیل پوشانندگی مناسب در سایه های چشم نیز استفاده میشود.

این ماده آلرژی زا نیست اما کمی برای محیط زیست مضر است.