پلی سوربات 80

این ماده محصول کشور مالزی و یکی از مواد اولیه پرمصرف در صنایع آرایشی بهداشتی میباشد.

این ماده مانند polysorbate20 به عنوان رقیق کننده در صنعت دارو استفاده میشود.

به عنوان سرفکتانت در صابون و مواد آرایشی استفاده میشود و به عنوان امولوسیوفایر در صنعت دارویی کاربرد دارد.

تفاوت این ماده با دیگر polysorbate ها در زنجیره هیدروکسیل است که در این ماده بلندتر است و جرم مولکولی آن 1310 g/mole است.

نامهای دیگر این ماده به شرح زیر است :

ALKEST TW 80

Scattics

Canarcel

Poegasorb 80

Tween 80 (این لسم به عنوان نشان بازارICI آمریکا است.)

 این ماده را در صنعت خوراکی به بستنی به منظور روان شدن آن و جلوگیری از ذوب شدن سریع آن استفاده میشود.

همچنین از این ماده به عنوان تثبیت کننده در دهان شویه استفاده میشود.

این ماده در صنعت آرایشی ناخالصی بیشتری نسبت به صنعت خوراکی داردو یکی از مهمترین مواد اولیه آرایشی و بهداشتی می باشد.

گاهی اوقات از ترکیب polysorbate 80  و 60 برای هموژنی کردن فرمولاسیون و تثبیت کردن آن برای تولید موم ، پارافین ، کارنابوآ(یک واکس گیاهی است که از برگ درخت کارنابوآ که در برزیل یافت میشود به دست می آید.)