ویتامین ای (Vitamin E)

ویتامین E یا آلفا توکوفرول برای اولین بار در سال 1922 در دانشگاه کالیفرنیا کشف شد. بعدها فرمهای بتا , گاما و دلتا این ویتامین شناخته شد که از لحاظ عملکردی با نوع آلفا تفاوتهایی داشتند. اما بیشترین عملکرد ویتامین E مربوط می شود به ایزومر آلفا که امروزه بطور طبیعی و مصنوعی به عنوان یکی از مهمترین مواد اولیه آرایشی بهداشتی در دسترس می باشد. نوع طبیعی آن که از روغنهای گیاهی استخراج می شود آلفا توکوفرول و نوع مصنوعی آن آلفا توکوفریل نامیده می شود. از آنجائیکه این ترکیبات به نور , گرما و محیط قلیایی بسیار حساس هستند و اکسیده می شوند لذا از طریق استیله کردن مقاومت آنها را افزایش داده و بصورت آلفا توکوفرول استات و آلفا توکوفریل استات به بازار عرضه شده اند.

این ماده محصول کشور چین میباشد.

خواص بیولوژیکی :

  •  از اسیدهای چرب اشباع نشده غشای سلول در برابر اکسیداسیون محافظت کرده و روند پیری پوست را کند می‌کند.

  •  با جلوگیری از آزاد شدن برخی آنزیم‌های التهابی از بروز التهاب پیشگیری می‌کند.

  •  استفاده از کرمی که حاوی ویتامین E است قبل از قرار گرفتن زیر نور آفتاب می‌تواند احتمال ایجاد تومورهای سرطانی پوست را کاهش دهد.

  •   با مقاوم کردن قشر نازک هیدرولیپیدی پوست , رطوبت آن را حفظ می‌کند.

  •   باافزایش خون رسانی در لایه های زیرین  پوست , عملکرد سلولها را افزایش می دهد.

  • با افزایش جریان خون سر موجب تقویت رشد و جلوگیری از ریزش مو می شود.

  • از ایجاد موخوره و خشکی مو جلوگیری می‌کند.

موارد مصرف و دوز مصرفی:

  • محصولات مراقبت از پوست :    0.5% -5%

  • لوسیون بدن :    0.5%-2%

  • فوم حمام :    0.5%-3%

  • کرم حمام :    1%-3%

  • رژ لب :     1.5%

  • رژ لب ضد آفتاب :   1%-5%

  • محصولات مراقبت از آفتاب :    1%-5%

  • محصولات پس از آفتاب :    1%-5%

  • محصولات مراقبت از ناخن :   1%

  • محصولات مراقبت از مو :    0.1%-5%

  • شوینده ها :   0.5%-1%

  • حالت دهنده ها :    0.2%-0.5%

  • تونیک مو  :    0.2%-5%

  • شامپو  :   0.1%-5%

نیاسین آمید

نياسين آميد (نيکوتين آميد) فرم آميدي اسيد نيکوتينيک است که يکي از  مشتقات اصلي ويتامين B۳ است، کاربرد موضعي نياسين آميد يکي از مباحث جديد و جالب در علم درماتولوژي است. با توجه به حلاليت نیاسین آمید در […]

ویتامین A

ویتامین A جزو ویتامینهای محلول در چربی بوده و براحتی جذب پوست می گردد. این ویتامین به فرمهای اسید رتینوئیک, رتینول , رتینال و کارتنوئیدها وجود دارد. در بدن فرمهای گوناگون این ویتامین به هم تبدیل می […]

ویتامین E

ویتامین E یا آلفا توکوفرول برای اولین بار در سال 1922 در دانشگاه کالیفرنیا کشف شد. بعدها فرمهای بتا , گاما و دلتا این ویتامین شناخته شد که از لحاظ عملکردی با نوع آلفا تفاوتهایی داشتند. […]

دکسپانتنول

 این ماده محصول کشور چین و یکی از مهترین و کاربردی ترین مواد اولیه آرایشی و بهداشتی است که پس از نفوذ به داخل سلول پوست تبدیل به
ویتامین ب۵ یا اسید پانتوتِنیک می شود که یکی […]